dilluns, 19 d’octubre del 2009

Miniactivitat 1.3 (c.map, conclusions)


Aquest és el mapa conceptual sobre Ciència, Tecnologia, Educació i Societat.


Què ha suposat la PAC 1?

Aprendre a fer : mapes conceptuals amb el c-map, l'esquema de Toulmin, organitzar una argumentació,... tot i que amb prous dificultats, penso que me n'he sortit força bé. La veritat és que quan vaig veure tot el volum de feina que suposava aquesta pac, vaig pensar en deixar l'assignatura, ja que he agafat massa assignatures per aquest semestre i a la meva feina també tinc l'horari prou complert.


Aprendre a treballar pas a pas. De vegades volem fer dues coses a la vegada, però en el cas d'aquesta pac, no he pogut fer, primer he hagut d'acabar una cosa per a començar-ne una altra, ja que al haver tants apartats, jo personalment m'he confós una mica. Aquesta part no pensava que l'havíem de fer, pensava que la síntesi del debat ja n'hi havia prou.


Aprendre dels companys: molts d'ells m'han aportat maneres de fer, conceptes que jo no sabia. Ha estat realment enriquidor en aquest sentit. Tot i que de vegades ja es sap no surt a la primera i com és en el meu cas ni a la vegada que fa 10 però va sortint a poc a poc. Tots anem aprenent els uns dels altres


Síntesi del debat


a) Això de situar-se en un bàndol o en un altre (jo a la primera aportació ho vaig fer al contrari per un error de lectura meu) és complicat i sempre depèn dels interessos que es manifesten en cada posicionament.
É
s evident que hi ha una relació entre tecnologia i societat, totes s'enriqueixen entre si i com més avanços tecnològics es realitzen més gran és aquesta dependència.


b) Realment m'ha resultat molt difícil expressar-me utilitzant: premisses, tesis, excepcions,... no obstant això, m'ha semblat
molt enriquidor ja que es mostren les idees molt clarament, i es va al gra sense donar tombs a l'assumpte posant solament els elements imprescindibles, fent que l'argumentació sigui molt completa i curta alhora.


La meva postura és tecnodeterminista amb matisos de sociodeterminisme, l'accés a la tecnologia sí però cal una formació adequada i funcional sobre aquesta.


Incloent la síntesi he fet 4 intervencions correctes més una equivocació de bàndol..

c) Vaig intervenir en el debat 2 escola i el 4 nevera factures. En el de l'escola reconec que no vaig acabar d'argumentar tot el bé que volia, a l'argument que presentava l
'Anna Cortada, desprès rellegint la meva aportació i la seva me'n vaig adonar, ella, tot al contrari que jo, ho va fer genial i evidentment no es va deixar cap apartat.


Incloent la síntesi he fet 4 intervencions correctes més una equivocació de bàndol..



Conclusions


La ciència, la tecnologia i la societat estan connectades entre sí, no es pot entendre l'una sense les altres, és evident que qui mou aquesta roda és la societat, a partir dels interessos (ja siguin polítics, econòmics, de desenvolupament,...), però sempre empeny a la ciència i la tecnologia, ja que són capaces de produir coneixements i aplicar-los.

Un paper molt important, gairebé imprescindible, és l'educació. Aquesta nodreix la ciència i la tecnologia, de nous científics i nous tècnics, de manera que la societat estigui més preparada i actualitzada, es necessita destinar una part del pressupost a l'educació. Crear programes i mètodes d'estudi que afavoreixi que part dels estudiants es dediquin a la investigació.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada